Interromput el servei d'Alta Velocitat entre Figueres i Perpinyà per inundacions

Hi ha problemes d'infraestructura en territori francès

El servei d'Alta Velocitat entre Figueres i Perpinyà està interromput per inundacions que afecten la infraestructura ferroviària en territori francès. Hi ha quatre línies ferroviàries ordinàries que es mantenen tallades pels efectes del temporal i circulen menys trens dels habituals en altres recorreguts.
A les línies R1 i RG1 hi ha servei alternatiu per carretera entre Arenys i Blanes, que es perllongarà durant el matí fins a Malgrat de Mar si les condicions ho permeten. Ara no es pot arribar a Maçanet perquè la carretera d'accés està tallada. Entre Molins, l'Hospitalet i Arenys només circula un tren per hora i sentit.
 
A l'R2 Nord i l'R11 hi ha servei habitual entre l'aeroport i Granollers i un tren per hora i sentit entre Granollers i Sant Celoni/Maçanet. En el recorregut entre Barcelona, Girona i Portbou també hi ha un sol tren per hora i sentit.

L'R3 funciona entre Balenyà i Barcelona i hi ha servei alternatiu per carretera entre Balenyà i Vic. El servei fins a Puigcerdà està suspès. A més, l'R15 està interrompuda entre Marçà-Falset i Pradell per una esllavissada. També ho està entre Faió i Riba-roja per una avaria que afecta el sistema d'electrificació.