El riu Ter augmentarà el cabal fins al límit de 1.300 metres cúbics a partir del migdia

El pantà de Susqueda alliberarà aigua a un ritme de 942 metres cúbics per segon

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha advertit que el pantà de Susqueda segueix al seu límit de capacitat i a hores d'ara allibera aigua a un ritme de 470 metres cúbics per segon. Aquesta és una dada que s'incrementarà al llarg del matí amb tota la precipitació que es pugui acumular de les tempestes d'aquesta matinada.

En aquest sentit, el conseller ha anunciat que sobreeixirà aigua per damunt la presa a una velocitat de 942 metres cúbics per segon que aniran directament a omplir les lleres del riu Ter, transportant una quantitat de 1.300 metres cúbics a partir del migdia. "Son 125 vegades més el seu cabal habitual i podria significar la inundació d'algunes zones però restarem amatents per si cal activar algun nou pla d'emergència", ha advertit Calvet.

Pel que fa al riu Onyar al seu pas per Girona a primera hora d'avui es registren menys de 100 metres cúbics per segon i no es tem pel seu desbordament.

Confinament finalitzat

El comitè tècnic del pla Inuncat reunit a les 6 del matí ha decidit aixecar la restricció que impedia dormir a plantes baixes dels habitatges situats a la zona inundable del Baix Ter i també obligava al confinament a la resta de la conca.

Aquesta decisió es basa en la informació de l'Agència Catalana de l'Aigua sobre l'estat actual de les conques. Ara bé, Protecció Civil alerta del creixement del Llobregat, el Siurana i els rius del marge esquerre del Segre (Sió, Corb, Ondara i Set), així com la resta de la conca a les comarques d'Urgell, Pla d'Urgell, Segarra i Garrigues. La pluja fa créixer els cabals i hi ha algunes afectacions en curs, amb inundacions petites de l'entorn. És per això que recomana evitar la mobilitat per aquesta zona.