Masella obre dissabte amb només una pista esquiable i la Molina seguirà tancada

La manca de precipitacions i les altes temperatures al Pirineu gironí dificulten que les pistes estiguin a punt

Molts esquiadors aprofiten el pont de la Puríssima per fer les primeres baixades. Aquest any, però, només han pogut fer-ho, fins al moment, a l'estació de Vallter i a Núria, les dues més petites del Pirineu de Girona, situades al Ripollès.

Aquest dimecres, la direcció de la Masella ha comunicat que dissabte 10 de desembre obriran portes. Ara bé, només estarà disponible una de les pistes -de color blau- d'un quilòmetre de recorregut. L'estació té fins a 74 quilòmetres de domini esquiable quan està a ple rendiment però la direcció ha decidit obrir per satisfer els "clients fidels". "Tenim molts esquiadors habituals que ja tenen els forfaits de temporada comprats i hem obert perquè puguin començar a fer les primeres baixades", ha explicat la directora comercial de la Masella, Maite Martí.

L'estació preveu que dissabte hi hagi de 20 a 30 centímetres de neus pols. D'acord amb l'obertura de la pista també estaran habilitats dos remuntadors. L'estació ha comunicat que les pistes ja no es tancaran fins a final de temporada i l'objectiu és que, a mesura que vagin baixant les temperatures, es pugui anar produint més neu artificial per poder anar obrint més espais.

La Molina, sense data

Per contra, l'estació de la Molina encara no té data d'obertura. La seva portaveu, Marta Viver, ha explicat que les condicions climatològiques no estan ajudant a la producció de neu artificial i això, sumat a la manca de precipitacions, fa que no puguin establir cap data d'inici de temporada.

Segons ha explicat Viver, des que disposen de canons per fer neu artificial acostumaven a obrir portes a partir de mitjan novembre i, com a molt tard, per al pont de la Puríssima ja estava obert. Aquest any però continuen a l'espera del temps per poder iniciar la temporada.