Patrimoni aprova el projecte per reformar la façana lateral de Can Mario de Palafrugell

El pla rep el vistiplau després d'eliminar tendals per anunciar exposicions i apostar per un color menys cridaner per a la paret

D'aquesta manera Patrimoni ha donat llum verda al projecte de Palafrugell, després que tombés el pla presentat el mes passat. El projecte inicial de Can Mario, que ha d'acollir la seu del Museu del Suro, preveia que es pintés d'un "vermell intens" tota la paret lateral, i que s'obrissin diverses obertures que s'havien de cobrir amb cortines amb motius sobre el suro. Patrimoni alertava aleshores que la façana quedaria "molt carregada", i per això instava a fer els canvis que ara han rebut el vistiplau de la comissió.

Llum verda al projecte de la zona de la Devesa i l'església de Sant Martí de Besalú

D'altra banda, Patrimoni també ha aprovat els canvis del projecte de la zona de la Devesa i l'església de Sant Martí de Besalú, a l'entorn del pont romànic, per tal que es protegeixin les restes arqueològiques. Patrimoni dóna llum verda al pla remarcant, però, que els murs de contenció que es fan per donar continuació al traçat del carrer Comte Tallaferro han de respectar les restes trobades, i que els treballs que afecten el subsòl es facin amb un control arqueològic.

La comissió també demana al consistori que les restes trobades entre el 2007 i el 2008 es museïtzin "per tal d'integrar-les al recorregut que unirà el centre històric de Besalú amb l'església de Sant Martí", o bé, si no és possible, que si més no es tapin per fer-hi una actuació posterior per tal que no es degradin.

Esfondrament de part de la muralla d'Avinyonet per les pluges

D'altra banda, l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà) ha informat Patrimoni que les pluges dels últims dies han esllavissat un tros de la muralla. Baulida ha recordat que l'obra de consolidació de la muralla no es podia realitzar pel seu elevat cost, per això que l'Ajuntament va presentar el projecte per apuntalar la part d'aquesta estructura més degradada, un pla que Patrimoni va aprovar.

Patrimoni també ha donat llum verda a la reparació urgent d'una coberta de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran (Alt Empordà). El projecte ha de rehabilitar una part del teulat totalment enfonsat i que afectava la resta de la coberta ja que estava caient sobre el teulat de l'absis. El pla ha rebut el vistiplau en aquesta última comissió després que incorporés canvis que Patrimoni va dictaminar a l'octubre.