El PP no farà canvis al grup municipal de Girona malgrat l'entrada de Veray al Congrés

Enric Millo assegura que la decisió de seguir l'escó a la número 2 de la llista permet que "Girona hi surti guanyant"

Josep Enric Millo ha volgut aprofundir al voltant dels motius que l'han portat a cedir l'escó de Madrid a Concepció Veray. El president provincial ha assegurat que darrere aquesta decisió hi ha dos motius. Un primer, exclusivament polític; i l'altre, personal.

En referència als arguments polítics, Millo ha recordat que el mapa que va deixar el 20N a Catalunya obre un nou escenari, on CIU haurà de replantejar-se la relació amb els populars, "no només al Parlament sinó també amb Espanya". Dins aquest panorama, Millo ha explicat perquè va acceptar quedar-se al Parlament, com a portaveu del seu grup, i no anar a Madrid.

"Vull ser útil al projecte i, a més, d'aquesta manera també aconseguim que Girona hi surti guanyant", ha declarat Millo. Segons el president provincial, per una banda, el territori tindrà veu al Parlament -amb ell com a portaveu- i per l'altra, Girona també serà present al Congrés amb Concepció Veray. "Si hagués acceptat l'escó, això no hauria estat així", ha dit.

A més, Enric Millo també fonamenta la decisió en el fet que, més que persones, el que va votar l'electorat va ser "un projecte i un equip". Per últim, el president provincial tampoc s'ha estat de criticar els retrets que li ha dirigit la diputada d'ERC Teresa Jordà i li ha recordat que, l'any 2004, Carod-Rovira també va renunciar aleshores al seu escó per Barcelona.

Pel que fa als motius personals que l'han portat a cedir l'escó, Enric Millo ha dit que ara els esdeveniments el porten a "estar al costat de la seva família". El president provincial ha explicat que la seva dona té una insuficiència renal i que es fa necessari fer-li un transplantament de ronyó. I precisament, com que Millo és compatible, serà ell qui li doni l'òrgan.

Sense canvis a Girona

Enric Millo també ha assegurat que, de moment, el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Girona continuarà amb les mateixes cares. Com a mínim, a curt termini. "És evident que l'escó de diputada suposarà més feina a Concepció Veray i haurà de reorganitzar les tasques dins del grup municipal", ha dit el president provincial.

De totes maneres, Millo ja ha dit que això no es traduirà en cap canvi. "Li he demanat personalment a la Concepció que continuï fent de portaveu, perquè deixar-ho d'avui per demà no seria positiu ni prudent", ha declarat. Enric Millo ha recordat, a més, la trajectòria i l'experiència que té Veray en el càrrec, cosa que li permet "conèixer a fons la dinàmica de l'Ajuntament" de Girona.

Tot i això, Enric Millo no ha tancat la porta a canvis en un futur. "Ja veurem si més endavant fem un altre plantejament", ha dit. De fet, de moment, Concepció Veray ja ha renunciat als càrrecs de vicepresidenta i consellera al Consell Comarcal del Gironès, i la rellevarà Cuca Mascort (la número 2 de la llista del PP a les municipals).