Radiòlegs del Trueta descobreixen un mètode per estudiar amb més precisió els tumors cerebrals

Els resultats de la investigació s'han presentat al Congrés de Radiologia de Chicago

D'aquesta manera, l'assaig clínic, que s'ha dut a terme amb 35 pacients gironins, ha servit per comparar els resultats obtinguts entre els dos líquids de contrast, i s'ha posat de manifest que a través d'una ressonància magnètica el punt màxim d'informació diagnòstica s'aconsegueix al cap de 6 hores d'haver injectat el contrast. És en aquest moment quan el tumor es realça i es defineix amb millor claredat, aportant una qualitat d'imatge molt més alta que l'aconseguida fins ara. Així és possible determinar millor l'extensió del tumor cerebral.

Segons el doctor Josep Puig Alcantara, que ha liderat l'assaig, la informació que aporta aquest nou contrast "podria ajudar a planificar millor el tractament a seguir en cada cas".

Precisament, segons informa el Trueta, Puig ha estat del 29 de novembre al 2 de desembre a Chicago presentant "amb èxit" els resultats d'aquestes proves al Congrés americà de Radiologia, "el més prestigiós del món" i en el qual s'han donat cita més de 70.000 professionals de l'especialitat.

Aquest assaig clínic ha estat liderat per l'equip de Radiologia-IDI del Trueta i per l'IDIBGi, en col·laboració amb l'equip de neurocirurgia del mateix centre i el Departament d'Estadística i Matemàtica Aplicada de la Universitat de Girona. L'estudi ha estat parcialment finançat per Bayer-Schering Pharma a l'estat espanyol.