Vallter 2000 i Núria donen el tret de sortida a la temporada d'esquí al Pirineu català

La manca de neu ha obligat la resta d'estacions a ajornar la seva obertura almenys fins la setmana vinent

Des de les nou del matí han arribat paulatinament a l'estació de Vallter 2000 els esquiadors interessats en iniciar la temporada d'esquí 2011-2012. El director de l'estació Vallter 2000, Enric Serra, ha destacat que estan "molt contents" per la neu aconseguida durant aquests últims dies i esperen que en les pròximes setmanes l'estació tingui obertes el 100% de les seves instal·lacions.

Serra ha destacat que l'estació ofereix unes bones condicions per esquiar amb 80 centímetres de neu gràcies a la producció de neu artificial i les nevades de fa quinze dies. El director ha comentat que des d'ahir a totes les xarxes socials es podia veure que hi havia "moltes ganes d'esquiar" i afegeix que esperen tenir entre 2.500 o 3.000 esquiadors durant aquests dies de pont. El director ha subratllat, segons les dades que ha obtingut dels diversos hotels de la Vall de Camprodon, que hi ha prevista una gran afluència de públic a partir del dijous vinent.

"Bona neu i bones instal·lacions"

Els diversos esquiadors que des del matí s'han acostat a l'estació de Vallter 2000 consideren que les instal·lacions es troben en molt bones condicions i comenten la gran quantitat de neu existent a les diverses pistes. Una de les monitores de l'estació Vallter 2000, Helena Arana, ha destacat que té diverses classes concertades durant aquest matí però que espera més afluència de gent a partir d'aquest diumenge. La gran majoria dels esquiadors s'han mostrat "il·lusionats" amb l'obertura de les pistes de Vallter.

Núria, a mig gas

A Vall de Núria també s'ha iniciat la temporada d'esquí però amb menys neu que a Vallter 2000, amb gruixos de 10 a 15 centímetres de neu pols-dura que només permeten obrir tres pistes: Finestrelles, Roc Malé i part de la d'Eina. Es preveu que la resta de pistes de l'estació es puguin obrir durant el pont de la Puríssima gràcies a les bones previsions meteorològiques. Durant el mes de novembre l'estació de muntanya ha realitzat diversos treballs com les millores d'accessibilitat a les estacions del cremallera. D'una banda, s'ha ampliat la capacitat d'aparcament a l'estació de Ribes Enllaç i, de l'altra, s'han reformat i optimitzat els accessos a les andanes de l'estació de Queralbs.

Paral·lelament, també s'han fet millores en el complex d'allotjament i restauració. S'han habilitat 10 nous apartaments dúplex de gran capacitat i 10 habitacions familiars que, ubicats en nou edifici de Sant Josep, complementen en 100 places més l'actual capacitat d'allotjament de 160 places. També s'ha ampliat la capacitat de l'actual restaurant amb una nova sala amb capacitat per a 150 comensals. Finalment, Vall de Núria ha desenvolupat una nova versió del web per tal que es pugui veure còmodament des de dispositius mòbils. Permet consultar la meteorologia, veure les webcams en temps real, consultar els horaris de cremallera, les estades o com arribar a l'estació.

A Andorra, només obre Vallnord

L'estació andorrana de Vallnord, que aplega els dominis d'Ordino Arcalís, Pal i Arinsal, ha estat l'única del país dels Pirineus que aquest dissabte ha obert les seves portes als esquiadors. I ho ha fet parcialment obrint el sector Arcalís, gràcies als gruixos importants de neu que hi ha acumulats per sobre dels 2.200 metres a la zona de la Coma. Arcalís ha ofert sis pistes; una d'elles verda, tres blaves i dues vermelles, a més de dos punts de restauració, l'Hortell i la Coma. L'accés a l'àrea esquiable és per carretera fins el telecadira de la Coma. També es podrà aparcar en el pàrquing de l'Hortell i fer ús del telecadira de la Basera, per a accedir fins a les Portelles.

Per altra banda, el sector Pal obrirà part dels serveis. El telecabina de la Massana es posarà en marxa, així com el restaurant de la Caubella, la terrassa del Planell i el nou restaurant del Coll de la Botella. També es podran realitzar activitats familiars com les excursions en quad, el jump, els passejos en ponis, el comba làser i el múxing. Finalment, el sector Arinsal romandrà tancat.