Camprodon inaugura un trenet turístic per intentar 'retenir' els visitants al poble

El recorregut dura uns 40 minuts i té la sortida i l'arribada a l'estació d'autobusos

Des de l'Associació de Comerç i Turisme de Camprodon, el seu president, Albert Bassols, ha explicat que es va veure la necessitat de "potenciar" la part més turística i comercial del poble. Conscients que Camprodon "sempre ha estat turístic, ja des de les èpoques del Doctor Robert", "calia donar una empenta al comerç". En aquest sentit, Bassols assenyala que des dels comerciants, "intentem retenir el màxim de temps al visitant de Camprodon perquè també pugui consumir als nostres comerços".

Tot i que la idea del carrilet no és nova, Camprodon ja va tenir un trenet que feia excursions per diverses zones de la Vall com Llanars, per exemple, "ara hem plantejat un carrilet molt més urbà", ha assenyalat Albert Bassols. I ha afegit que volen que els visitants "s'adonin" que Camprodon "no només són monuments, sinó que també hi ha comerços i serveis de qualitat".

El recorregut dura aproximadament uns 40 minuts i passa per davant el pont romànic, el passeig Maristany, la font nova i per les zones comercials de Camprodon. El tren recorrerà les quatre places més importants del poble i els carrers que les connecten com el carrer Sant Roc o el carrer València. El viatge anirà acompanyat d'una locució explicativa dels diferents punts d'interès i música d'ambient.

D'altra banda, els comerciants de Camprodon ja van publicar una guia, ara fa dos anys, pels visitants amb rutes que ensenyen l'encant arquitectònic, artístic, una ruta sobre les fonts o les verges que hi ha a les façanes.

En principi, aquesta iniciativa està pensada pel Pont de la Puríssima i per les festes de Nadal. Amb tot, "si la cosa funciona", ha apuntat Bassols, "ja decidirem si cal fer-nos nostre o no el carrilet" i ens plantejaríem fer-lo servir a l'estiu.