Girona anul·la les activitats en equipaments municipals amb la vista posada en el riu Onyar

El consistori ha celebrat una segona reunió del Comitè d'Emergències

L'Ajuntament de Girona s'ha reunit en el Comitè d'Emergències per segon cop avui i ha decidit aquesta tarda, com a mesura de prevenció, tancar els equipaments municipals i anul·lar-hi totes les activitats previstes a partir de les vuit del vespre. Una decisió que també es traslladarà als centres educatius que fan formació nocturna.

Amb tot, la decisió s'ha pres després d'avaluar la situació i escenaris que es poden donar al llarg del dia d'avui i de demà, amb la vista posada en el riu Onyar davant el temor que es pugui desbordar al seu pas per la ciutat.

L'escola bressol El Tren, que aquest dimarts ja no ha pogut fer classe, tampoc reprendrà l'activitat lectiva demà com a conseqüència de les incidències provocades per l'aiguat. El centre d'educació especial Font de l'Abella i l'Escola de Música Moderna del Gironès no faran classe aquesta tarda.

Segons informa l'ajuntament, de cara a demà es preveu normalitat a la resta de centres educatius. Tot i això, han avisat els responsables dels centres que com a molt tard a les set del matí els hi comunicaran qualsevol canvi que hi pugui haver en funció de l'evolució del temporal.

Els estudis acrediten que el riu pot sortir de mare si se sobrepassen els 600 m3/s. Aquest matí, el nivell màxim que ha assolit el riu ha estat de 535. Amb el pas de les hores, però, el cabal s'ha anat estabilitzant i ara ja es troba per sota dels 500 m3/s. "Però les previsions ens indiquen que més tard poden tornar les pluges intenses, i això ens preocupa", ha admès l'alcaldessa.

"El risc és evident", ha afegit l'alcaldessa, sobretot perquè no hi ha manera de prendre mesures per intentar rebaixar el nivell del riu (ja que l'Onyar no té comportes). "Per això, la nostra primera prioritat és evitar que hi hagi danys personals en cas de desbordament", ha precisat Madrenas.