L'aerolínia Transaero tornarà a connectar Girona amb Moscou a partir de la primavera

L'acord, que ja han signat els representants de la companyia i l'AGi, permetrà atraure turisme rus

L'acord entre l'AGi i Transaero Airlines és el segon que se signa amb una aerolínia de l'est d'Europa aquest 2011. Aquest setembre, l'associació ja va rubricar un altre conveni, aquest cop amb Wizz Air, per obrir un vol entre Girona i Kiev, que ja és operatiu.

Transaero Airlines va aterrar per primer cop a Vilobí d'Onyar a principis de juny procedent de Moscou. Aquest estiu, però, l'aerolínia feia només un vol setmanal, que es va acabar el 30 de setembre, i que si bé no era xàrter, sí que anava molt lligat a un majorista de viatges.

Ara, l'acord al qual s'ha arribat amb l'AGi suposa l'obertura d'una ruta regular entre l'aeroport de Girona i la capital de Rússia. La nova ruta començarà a funcionar a partir de l'abril del 2012, amb un mínim de dues freqüències, en dies encara per determinar.

La signatura de l'acord s'ha fet aquest dijous a la seu de la Diputació de Girona. Per part de l'AGi, l'han rubricat el president de la Diputació, Jaume Torramadé, i el delegat del Govern i president de l'AGi, Eudald Casadesús. Per part de Transaero Airlines hi ha assistit el seu cap de Ground Handling, Alexander Nikonov.

Punt d'atracció turística

L'AGi destaca que aquest acord per engegar una línia regular Girona-Moscou suposarà l'obertura d'una connexió "directa amb un dels principals punts d'atracció per al mercat turístic rus com és la Costa Brava i la seva àrea d'influència". Transaero Airlines és la companyia capdavantera en el transport de turistes russos i la segona en trànsit de passatgers a Rússia.

L'entesa amb l'aerolínia russa ja la va anunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, quan va anar a Girona per presentar el principi d'acord amb l'aerolínia irlandesa Ryanair. En aquest cas, el document, en el moment en què es rubriqui, tindrà una vigència per a cinc anys, però la signatura està supeditada a què Aena no apugi taxes durant el 2012.

L'acord estableix que Ryanair es comprometrà a portar un mínim de 3 milions de passatgers per any. A més, es crearà una comissió de seguiment per controlar el compliment de l'acord i decidir les rutes. D'altra banda, com a gran novetat, l'acord incorpora la cessió de terrenys perquè Ryanair hi construeixi un hotel, i l'aerolínia també tindrà un hangar a l'aeroport de Girona per arreglar-hi avions.