Protecció Civil alerta de possibles desbordaments als rius gironins

Els rius Onyar i Ter han crescut molt de cabal

Protecció Civil demana aquest dimarts al matí extremar la precaució si se circula prop dels rius Onyar i Daró, a les comarques gironines, perquè baixen amb un cabal molt generós i pot haver-hi desbordaments puntuals a causa del temporal Gloria.

Per això, demana no creuar zones inundades; evitar les zones properes als rius i rieres i punts inundables i guals. Protecció Civil també recomana evitar la mobilitat fora dels nuclis urbans a Baix Empordà i Gironès per risc d'inundacions, segons ha acordat el comitè tècnic.

L'advertiment d'extremar les precaucions en la mobilitat des de primera hora del matí se centra sobretot a les comarques de Girona per les pluges intenses i abundants, però es fa extensible a tot el territori català pel temporal, que està previst que duri fins aquest dimecres.

Cabal estabilitzat

El cabal del riu Onyar és molt elevat però està estabilitzat al seu pas per la ciutat de Girona, segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua. Pel que fa al del Daró, va clarament a la baixa. Malgrat tot, Protecció Civil demana a la ciutadania que extremi la prudència si se circula prop d'aquests rius a les comarques gironines perquè baixen amb un cabal molt generós i pot haver-hi desbordaments puntuals a causa del temporal Gloria.

Demana no creuar zones inundades, i evitar les zones properes als rius i rieres i punts inundables i guals. També recomana evitar la mobilitat fora dels nuclis urbans a Baix Empordà i Gironès per risc d'inundacions.