Un cadàver inquiet

Títol: Un cadàver inquiet
Autor: Salvador Casas
Editorial: Alrevés
Pàgines: 236
ISBN: 9788417077587
Compra aquest llibre

A Un cadàver inquiet l’acció comença a partir d’una mediació. El protagonista, Àngel Alegre, pintor artístic vocacional, ha de treballar com a mitjancer en un cas de separació que, aparentment, sembla senzill i rutinari però que amaga molts paranys. Un dia, la seva parella li demana que intervingui en la separació d’una amiga que és assetjada per un marit violent i mafiós ( Orlando Pomar).

El cas però es complica  i el marit violent apareix mort durant una baralla amb el mediador; a partir d’aquí  es compliquen les coses per al protagonista i comencem a aparèixer cadàvers, un d’ells especialment inquiet, de qui Alegre haurà de desempallegar-se’n.

Es tracta d’una novel·la inquietant  que està narrada des del punt de vista del delinqüent i amb to irònic. L’acció és molt ràpida i la impostura, la suplantació i la dualitat del protagonista en són els elements principals .

No només  crims, sinó també les fugides, les mentides, els paranys, la corrupció, els personatges indesitjables i un trio amorós són els ingredients d’una  trama que transcorre entre les ciutats de Barcelona i Girona. El protagonista no és un assassí en sèrie sinó que mata només quan és estrictament necessari.

Un dels elements destacats d’ Un cadàver inquiet és que el protagonista  no és un policia, ni un detectiu, ni pertany a cap organització dedicada a la investigació.  Des del desconeixement d’aquest món, l’Àngel Alegre baixa a les clavegueres  i es barreja amb personatges i conductes que el porten a situacions  límit.
Salvador Casas ja està treballant en una cinquena novel.la que donaria continuïtat al desgavell malfactor de l’Àngel Alegre, el protagonista d’Un cadàver inquiet.