Cuina amb Joan Roca

Títol: Cuina amb Joan Roca
Autor: Joan Roca i Fontané
Editorial: Grup62
Compra aquest llibre

El nou llibre de cuina d'un dels gironins més internacionals ja és aquí.

No és un llibre de cuina qualsevol, i és que Joan Roca vol acostar els lectors i les seves cuines domèstiques cap a les principals tècniques i processos per a preparar àpats de manera eficient i sana.

El llibre recull, a banda d’un seguit de receptes il·lustratives que progressa a mesura que anem avançant en el llibre; una descripció dels nutrients per tal de saber en quin moment i en quina mesura els hem de consumir. De la mateixa manera, relata quins aliments ens aporten beneficis a nivell de nutriens i quina és la millora forma de consumir-los.

La publicació ennumera en forma de resum i esquemes pràctics, la temporada de cada aliment. D'aquest manera ens assegurem que podem aconseguir un producte fresc i de qualitat. Roca també explica quina és la millora manera d'organitzar la nostra nevera o el congelador i saber per a què serveix cada calaix i així fer-ne un ús útil i eficient.

El millor cuiner del món va més enllà i ofereix esquemes de les mesures més habituals per a cuinar líquids i sòlids; com treure el màxim profit als vegetals, les seves fulles (riques en vitamines A, C, calci i fibra); saber quins estris tenim o necessitem a la cuina; com podem tallar les aus, el peix, el xai sense fer-nos mal i repassar tècniques culinàries ben senzilles però que potser encara no dominem, com ara fer una bona brasa, un forn o un bany al vapor.

En definitiva és un llibre per aprendre tots els ets i uts de la cuina, amb material senzill, ben explicat i amb excel·lents fotografies perquè qualsevol aprenent a cuiner/era puguin gaudir aprenent i saber. I és que tothom pot cuinar, però poca gent sap com fer-ho.