Amor d'estiu, desamor d'hivern

Títol: Todos nuestros veranos
Autor: Carley Fortune
Editorial: Ediciones B
Pàgines: 336
ISBN: 9788466674799
Compra aquest llibre

Qui no ha viscut un amor d'estiu? Qui no ha rememorat passatges d'aquella època i pensat en modificar el passat? Possiblement a tots ens ha succeït i en això se centra la novel·la de Carley Fortune "Todos nuestros veranos" que va estar durant mesos en la primera posició de més venuts al New York Times.

Seguint el recurs literari habitual d'alternar un capítol en el passat i un en l'actualitat, l'autora presenta a Persephone Fraser, una jove que anirà a estiuejar en una cabanya que els seus pares han comprat prop d'un llac a dues hores en cotxe de Toronto. Allà la jove (Percy pels amics), coneixerà a Charlie i Sam, dos germans residents al llac amb qui entaularà una gran amistat, sobretot amb un d'ells.

La innocència adolescent i com aquesta es transforma en curiositat per acabar desembocant en desig sexual és l'eix central d'una novel·la carregada de dolçor, secrets, mitges veritats, passió i dolor a parts iguals.

Aquest llibre de Fortune és tediós a estones i els personatges poden arribar a desesperar en alguns moments puntuals, però tot plegat forma part de l'encant d'un drama que ha perdurat durant tretze anys i que els seus protagonistes encara són a temps d'encarrilar.

Si bé és cert que les escenes de sexe narrades són llastimosament vainilla i que no posen els pèls de punta, serveixen per comprendre moltes de les decisions desencertades que prenen els actors d'una història simple, però efectiva.

"Todos nuestros veranos" és l'òpera prima de Carley Fortune que li ha valgut fama internacional i ser un fenomen a Tik Tok. Una benedicció i un llast alhora que li posarà les coses molt difícils en la seva pròxima empresa literària. Ha deixat el llistó molt alt entre la seva àmplia comunitat de lectores adolescents.