Cercant l'amor en el multivers

Títol: Materia oscura
Autor: Blake Crouch
Editorial: Nocturna Ediciones
Pàgines: 420
ISBN: 9788416858217
Compra aquest llibre

El pròxim 8 de maig Apple TV+ estrena la sèrie "Black Matter", un thriller de ciència-ficció trepidant inspirat amb el llibre de Blake Crouch del mateix títol. Qui no tingui paciència per veure el desenvolupament d'aquesta producció nord-americana disposa de la novel·la editada el 2017 per Nocturna Ediciones.

"Materia oscura" narra la història d'un professor d'universitat expert en mecànica quàntica, Jason Dessen, que un dia és segrestat, drogat i tancat dins una misteriosa caixa negra. Al despertar surt de la caixa i apareix en un laboratori ple de gent que l'espera. Entre aplaudiments i mig estabornit, aconsegueix tornar a casa, l'únic que aquella no és la seva casa, la seva dona ha desaparegut i el seu fill ni ha nascut.

La teoria del multivers apareix en aquesta novel·la com a eix central i transporta al lector a viure un viatge carregat d'angoixa, tensió, acció i reflexió. Crouch presenta dilemes morals alhora que desplega un ampli ventall de teories científiques més que plausibles que posen els pèls de punta.

Les pàgines passen volant entre els dits a mesura que la narració avança i converteix la lectura en una cursa de fons no apte per taquicàrdics. Les adaptacions a la televisió solen ser decebedores, un exemple és Wayward Pines (2015) amb Matt Dillon que adaptava la trilogia d'aquest mateix autor i va ser un fracàs després de dues temporades.

Caldrà veure què succeeix amb Black Matter. Dits creuats!