El 13 no dona mala sort

Títol: Eclipse
Autor: Jo Nesbø
Editorial: Reservoir Books
Pàgines: 528
ISBN: 9788418897948
Compra aquest llibre

L'escriptor noruec, Jo Nesbø, torna a la càrrega amb la publicació de la tretzena història de l'univers Harry Hole amb 'Eclipse', que l'editorial Reservoir Books segueix donant cabuda al seu catàleg.

Pels no avesats en el personatge o que no hagin llegit ni una sola novel·la amb aquest peculiar detectiu de protagonista no han de patir. 'Eclipse' és un treball que se sosté perfectament de forma independent i que l'autor és capaç de submergir al lector en el seu món amb petites referències a publicacions anteriors.

En aquesta nova aventura, Nesbø ubica a Harry Hole als EUA on està buscant escapar d'un passat que el turmenta, fins que una trucada l'obliga a tornar a Noruega on haurà de resoldre un macabre assassinat de dues noies a mans d'un psicòpata.

El ritme de lectura és frenètic, convertint 'Eclipse' en un d'aquells llibres que gires pàgines sense parar, seguint la línia de les anteriors novel·les d'aquest autor que sap com enganxar al públic.

No només això, Nesbø juga amb el lector i el confon en repetides ocasions, generant una sensació d'intriga que descol·loca i angoixa a parts iguals. En una entrevista recent a Barcelona, el noruec confessava que a dia d'avui "és complicat impressionar i sorprendre al públic", però amb 'Eclipse' ho aconsegueix sobradament.

Malauradament, també deixa entreveure que el final de la saga de Harry Hole està cada cop més a prop i és per això que aquesta és la seva novel·la menys violenta i més emotiva, presentant un detectiu més reflexiu i sentimental.

'Eclipse' està disponible en català de la mà de l'editorial Proa.