Herois de l'aire

Títol: Hermanos de Sangre
Autor: Stephen E. Ambrose
Editorial: Ático de los Libros
Pàgines: 432
ISBN: 9788418217746
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'editorial Ático de los Libros ha recuperat aquest any el clàssic de Stephen E. Ambrose, "Hermanos de Sangre" que va sortir a la llum per primera vegada el 1992 i es va convertir en un èxit de vendes instantani, proclamat com el bestseller d'aquella dècada.

L'historiador retrata el pas de la companyia de paracaigudistes 'Easy' per la Segona Guerra Mundial, des de la formació del grup fins a la finalització del conflicte passant pel desembarcament de Normandia o mítiques campanyes a Bastogne o l'operació Market-Garden per acabar al Niu de l'Àliga, la casa d'estiueig d'Adolf Hitler als Alps Bàvars.

La publicació és una combinació de llibre d'aventures, confraternització, pèrdua i un estudi sociològic de la duresa psicològica dels seus protagonistes. Ambrose posa de relleu com un grup de desconeguts van arribar a compenetrar-se de tal manera que es podien identificar els uns als altres només mirant la seva silueta retallada a la llum de la lluna.

El llibre s'ha convertit en una de les majors sèries produïdes a data d'avui per HBO sota el mateix títol (Band of Brothers), guanyadora de 34 premis i nominada a 26 més. Ambrose, un professor d'història de la Universitat de Nova Orleans, va escriure un altre llibre relacionat amb la II Guerra Mundial que versava sobre els pilots de bombarders. "The Wild Blue" no va gaudir del mateix èxit que l'anterior i, a més, va ser acusat de plagi per un altre professor universitari; Thomas Childers.

Ambrose va morir nou mesos després d'una acusació que amb el temps s'ha vist que era certa. Tanmateix, "Hermanos de Sangre" és un retrat més que fidedigne de la 101ena Aerotransportada que posa els pèls de punta, emociona i enganxa a parts iguals. Paga la pena fer-li espai a l'estanteria i, més tard si es té ocasió, revisar la sèrie.