Justificant un crim

Títol: Tiempo de perdón
Autor: Joshn Grisham
Editorial: Plaza & Janés
Pàgines: 656
ISBN: 9788401026386
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Un jove de 16 anys viu una situació límit dia sí, dia també, observant el maltracte que reben la seva mare, la seva germana i ell mateix, de mans de la parella de la seva progenitora. Una nit, cansat de tot plegat, agafa una pistola i li venta un tret. Aquest és l'inici de la darrera novel·la de John Grisham, 'Tiempo de perdón' en una nova entrega de la saga Jake Brigance.

L'autor torna a demostrar una vegada més perquè és el referent en thrillers legals. Situa al lector en primera fila per a la preparació del judici però, alhora, amaga algunes cartes per a donar cops d'efecte en el transcurs del litigi que deixen amb la boca oberta. Grisham torna, de nou, a incomodar plantejant dilemes morals i ètics davant un crim que divideix l'opinió pública.

El ritme, trepidant i que s'accelera a mesura que van passant les pàgines, no es fa gens feixuc. Permet aprofundir en els personatges i, alhora, implica al lector en un crim passional on sembla molt difícil poder-ne sortir victoriós.

Grisham és com una d'aquelles màquina greixades que mai vols que s'espatlli. Ja han passat 22 anys des de 'La tapadera' i, de moment, funciona a tot drap (i per molts anys).