Menys filosofar i més treballar

Títol: Piense y hágase rico
Autor: Napoleon Hill i Carlos Galán
Editorial: Vergara
Pàgines: 456
ISBN: 9788418620133
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Un dels llibres més venuts de la història, 'Piense y hágase rico' de Napoleon Hill editat el 1937 ja té una edició revisada i actualitzada al segle XVI per part de Carlos Galán, un jove de trenta anys que ha fet fortuna en el món dels negocis.

Que ningú es deixi entabanar, aquesta publicació no és més que un compendi de tòpics, reflexions simples i filosofia argentina de tota la vida. No és més que un recull de casos històrics on s'assenyala persones que s'han fet riques als Estats Units al llarg dels anys. Tots ells corresponen a persones que tenien en comú la seva perseverança, ambició, desig i, el més important; eren uns matats.

Bàsicament a 'Piense y hágase rico' t'ensenyen a com obsessionar-te amb els diners. Crear frases amb els teus objectius per a llegir en veu alta abans d'anar a dormir per després repetir-les al llevar-te (no aconsello fer això si vius en parella a expenses que es pensi que estàs boig), idear taules setmanals, mensuals i anuals amb les teves despeses i límits inversors, pensar maneres de no acceptar mai un 'no' com a resposta, entre d'altres.

Aquesta edició conté resums de les idees anacròniques de Hill elaborades per Galán, qui les intenta actualitzar parlant de casos més recents (Google, Tesla, Amazon,..), acompanyat de vídeos i àudios del propi autor on (compte), s'atreveix a portar la contrària a les estratègies publicades als anys 30. Posa en dubte constantment les teories de Hill, ficant collita pròpia, el que et pot dur a la confusió més absoluta. Tanmateix el llibre es pot resumir en que, per a ser ric, has de treballar molt, obsessionar-te, no rendir-te i -el que no diu mai-, tenir moltíssima sort.

Puntuació 2 sobre 5