Follett, Homeland i House of Cards

Títol: Nunca
Autor: Ken Follett
Editorial: Plaza & Janés
Pàgines: 840
ISBN: 9788401027055
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'escriptor Ken Follett, autor d''Els pilars de la Terra', torna al thriller amb una novel·la ambientada en l'actualitat que especula sobre la possibilitat d'una Tercera Guerra Mundial. 'Nunca', publicada en castellà per Plaza & Janés i en català per Rosa dels Vents ('Mai'), és un treball que es podria considerar una combinació de les sèries Homeland i House of Cards. L'acció se situa en el present, però està inspirada en els esdeveniments que van tenir lloc fa 100 anys a la Primera Guerra Mundial. En aquest context, l'autor es va preguntar si podria tornar a passar que hi hagués, per exemple, una guerra nuclear i si seria possible una Tercera Guerra Mundial.

Sota aquesta premissa Follett desgrana un ampli ventall de personatges repartits pel planeta;  Estats Units, la república del Txad, Corea del Nord, Corea del Sud, Xina, Japó... tots juguen un paper important en aquesta història on Europa brilla per la seva absència i irrellevància. 'Nunca' serà també una lectura més que entretinguda per a tot estudiant de ciències polítiques o diplomàcia. L'autor s'ha sabut assessorar entrevistant-se amb dos ex primers ministres, dos ambaixadors i un general, un treball de camp que dota l'acció d'una extrema versemblança i realisme.

L'obra, malgrat consta de 840 pàgines, té un ritme trepidant que va 'in crescendo' i no permet aprofundir en excés amb la psicologia dels personatges. Tanmateix, Follett és capaç de remarcar quines són les seves principals característiques. No seria d'estranyar que 'Nunca' tingui continuïtat i desencadeni en una trilogia, malgrat això és més un desig que una predicció.

Puntuació 5 sobre 5