La reedició d'un llegat històric

Títol: El ojo del mundo
Autor: Robert Jordan
Editorial: Minotauro
Pàgines: 832
ISBN: 9788445007006
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Existeixen gran infinitat de publicacions dins el gènere de la literatura fantàstica. En alguns casos són mundialment populars com "El senyor dels anells" de JRR Tolkien o que han assolit la fama mitjançat la televisió com el cas de "Joc de trons". En aquesta ocasió, Robert Jordan va fer història amb la saga "La rueda del tiempo" que ara Amazon Prime estrena el 19 de novembre amb la primera temporada.

Amb tot, Minotauro ha reeditat la saga amb la publicació d'aquest clàssic composat per 14 llibres (tot i que en la primera edició estava format per una vintena) que arrossegarà un nou exèrcit de lectors que desconeixien la seva existència. "El ojo del mundo" es la primera entrega ("Des de Dos Rios" i "La Llaga" en la primera edició) que t'introdueix en el món de Rand Al'Thor i els seus amics de Camp d'Edmond on inicien una aventura carregada de màgia, guerres històriques, éssers malignes i ciutats amb un toc medieval que res tenen a envejar a les de Ken Follet.

"El ojo del mundo" sorprèn per la complexitat de la trama. Jordan ha teixit un univers que s'expandeix a mesura que vas llegint i que en aquesta primera entrega només recorre una vuitena part del territori. Tanmateix, sovint es fa difícil comprendre les escenes d'acció. Passen moltes coses i molt increïbles en molt poques línies, per la qual cosa és necessari prestar molta atenció al que succeeix. Si el lector té èxit en l'empresa d'imaginar les batalles es garanteix una pujada d'adrenalina comparable a pujar al Dragon Kahn.

Potser els més impacients es desesperaran davant l'allau de noms, fets històrics, guerres o ítems que es desgranen durant les més de 800 pàgines, però s'obté una gratificant recompensa quan al final tot encaixa i t'és impossible reprimir l'impuls de començar la segona entrega; "La gran caceria".

Puntuació: 5 sobre 5