L'enèsima casa terroríficament encantada

Títol: Gótico
Autor: Silvia Moreno-García
Editorial: Minotauro
Pàgines: 352
ISBN: 9788445009819
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Una jove adinerada mexicana es casa amb l'hereu d'una fortuna minera en la profunda Mèxic rural. Poc després envia una carta a la seva cosina demanat-li que vagi a visitar-la perquè l'enverinen i la casa està encantada.

Aquesta és la premissa amb la qual Silvia Moreno-García dona forma a "Gótico" una novel·la de terror amb una tenebrosa casa com a eix d'un mal obscur, misteriós i funest. El llibre, guanyador del premi "GoodReads Choice 2020" a la seva categoria, manté des del principi un ritme trepidant i addictiu que perd força a mesura que la trama es desenvolupa. La idea no és original, existeixen milions de relats amb una casa encantada com a protagonista o font de mals atàvics i misteriosos, tanmateix el que envolta l'immoble és el que fa interessant la ficció de Moreno-García.

Si bé és cert que cap al final tot plegat es torna extremadament confús amb una peculiar combinació de somnis i realitat, misticisme amb espiritisme i immortalitat amb reencarnació, el resultat de la culminació és satisfactori i no deixa un mal sabor de boca. Fa pensar una mica en l'estil d'escriptura que aplica Stephen King a les seves publicacions; ritme pausat, descriptiu i cap al final accelera l'acció intentant desbordar al lector.

Puntuació: 3 sobre 5