El necessari testimoni d'una gran jove

Títol: Me llamo Eva
Autor: Eva Vildosola
Editorial: Alienta Editorial
Pàgines: 168
ISBN: 9788413440897
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- En plena eclosió mediàtica pel debat sobre les agressions LGTBI apareix publicat aquest setembre el testimoni d'Eva Vildosola sota el títol "Me llamo Eva", una narració en primera persona d'aquesta jove adolescent que ha aconseguit lluitar per a la seva identitat sexual.

El text, directe i assequible, posa de relleu la infància i les diverses etapes de creixement d'aquesta jove que va néixer essent una noia atrapada dins el cos d'un noi. La relació amb el seus companys de classe, el maltractament psicològic del seu pare i l'avergonyiment d'ella mateixa envers el seu físic marquen les pàgines d'un relat corprenedor.

Vildosola desgrana les dures agressions de les que va ser objecte, a l'entorn escolar, familiar i al carrer. Precisament en aquest darrer escenari va viure l'incident més desagradable que la va llençar a la fama nacional a través de les xarxes socials després de denunciar una agressió a Barcelona. La manera en que la seva vida va canviar a partir d'aleshores, el suport psicològic i el canvi físic que va experimentar, són alguns dels aspectes a destacar del seu testimoniatge.

L'autora mostra la cara més amarga de la transexualitat però, alhora, deixa oberta una porta per a l'amor, la comprensió i l'estima.

Puntuació: 3 sobre 5