Quan amb el ioga i la meditació no n'hi ha prou

Títol: Nueve perfectos desconocidos
Autor: Liane Moriarty
Editorial: Suma
Pàgines: 552
ISBN: 9788491294467
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'autora Liane Moriarty va irrompre amb força a les cases de moltes persones amb la sèrie de TV del seu llibre "Big little lies" encapçalada per Nicole Kidman i ara, Amazon Prime, ofereix l'oportunitat de veure a la petita pantalla "Nueve perfectos desconocidos" amb també Kidman de protagonista.

En aquesta ocasió l'autora situa a nou desconeguts en una meravellosa casa/balneari on passaran deu dies per a transformar-se totalment i sortir d'allà millors persones. La terapeuta és una dona que va sobreviure a un infart i això la va empènyer a fundar Tranquillium House, un oasi de salut, benestar i canvi. Amb tot, els seus mètodes no tenen res de convencionals i el que inicialment semblava una retirada espiritual tranquil·la, de cop i volta es transformarà en un malson.

Moriarty descriu l'acció des del punt de vista de cada un dels nou hostes però centrant-se en alguns personatges més que en d'altres. El ritme és desigual i lleugerament desestructurat, atorgant moments brillants i d'altres d'ensopiment absolut. Si bé l'acció transcorre de forma correcte, a partir de la meitat l'escriptora posa el fre de mà i converteix la lectura en una tortura. Lent, farragós, repetitiu,... en una paraula: prescindible.

Afortunadament el darrer terç de la història es reprèn el ritme perdut i deixa al lector amb bon sabor de boca. Qui sap si Moriarty també volia que el lector visqués el seu propi infern particular de la mateixa manera que els participants a la teràpia. Si és així, la felicito, en el meu cas he viscut moments que volia tallar-me les venes.

Puntuació: 3 sobre 5