El retorn d'un clàssic

Títol: El imperio final
Autor: Brandon Sanderson
Editorial: Nova
Pàgines: 672
ISBN: 9788418037214
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- A aquestes alçades potser no caldria dir qui és Brandon Sanderson ni tampoc comentar massa res sobre la saga "Mistborne" que comença amb aquesta novel·la; "El imperio final". Tanmateix pels no avesats en el món Cosmere més extens de novel·la èpica només dir-los que és una lectura imprescindible, fins i tot pels que odien o no suporten la literatura fantàstica.

Aquest llibre, publicat per primera vegada el 2006, ha estat reeditat per l'editorial Nova en un format de luxe i 8 magnífiques il·lustracions. La sinopsis situa al lector en un món de fantasia on governa Lord Legislador, un home/Déu que imposa la seva voluntat a nobles i skaa (esclaus) davant un petit grup de reductes amb poders que preparen una revolució.

Si bé la saga està conformada per set llibres, "El imperio final" és pot llegir com a història única i independent, ja que el final és suficient tancat com per no tenir necessitat de continuar amb la resta de publicacions. Tanmateix difícilment ningú s'aturarà aquí i girarà l'esquena a la segona entrega "El pozo de la ascención" que Nova publica aquest setembre també en format de luxe i il·lustracions.

Avís per a navegants; que ningú esperi la sèrie a Netflix, HBO o Amazon Prime. L'autor ha intentat en repetides ocasions portar la seva ficció a la petita pantalla sense èxit.

Puntuació: 5 sobre 5