La intel·ligència al servei de la justícia

Títol: Reina roja
Autor: Juan Gómez-Jurado
Editorial: Ediciones B
Pàgines: 568
ISBN: 9781644732755
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- En dos anys aquesta obra de Juan Gómez-Jurado (Reina Roja) ja ha superat el 1.800.000 exemplars venuts en llengua castellana, i no és d'estranyar. Contempla tots els elements que requereix una novel·la negra amb tocs de thriller que combina acció, misteri i humor.

L'acció succeïx entre Antonia Scott, una dona que resulta ser la més intel·ligent del planeta i treballa per resoldre casos "especials" al costat de la policia dins un programa secret i internacional; i un agent basc anomenat Jon Gutiérrez.

El desenvolupament del llibre és trepidant perquè està ple de diàlegs, el que converteix la lectura en un 'gira-pàgines' esfereïdor. Cal remarcar que l'autor manca d'habilitats descriptives i això fa que sigui necessari rellegir alguns passatges per entendre bé què ha succeït, com també existeixen alguns errors de confusió de personatges durant els diàlegs i que, malgrat es va per la 64ena edició, no s'han corregit.

La picada d'ullet encoberta a Amancio Ortega i el seu imperi Inditex és d'allò més mediocre i faltat d'originalitat, com també les referències "tipical spanish" al llarg de la novel·la. No obstant, Reina Roja és un llibre que no s'entravessa a la nou, és fàcil de digerir, entreté una barbaritat i et permet gaudir sense entrebancs.

Gómez-Jurado està al nivell de Dicker o Hawkins sense cap mena de dubte.

Puntuació: 4 sobre 5