Enamorant-te de la Terra

Títol: Horizonte
Autor: Barry Lopez
Editorial: Capitán Swing
Pàgines: 624
ISBN: 9788412135503
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'editorial Capitán Swing segueix amb la seva sèrie de publicacions relacionades amb la natura, el mar i les fantàstiques històries que van lligades a tot plegat amb "Horizonte" de Barry Lopez. Aquest assaig és pràcticament un llibre de viatges on l'autor destaca algunes de les seves destinacions visitades al llarg de la vida com a escriptor però, alhora, com a periodista, historiador i arqueòleg.

Entre les seves pàgines el lector pot descobrir amb més profunditat qui era el capità Cook i de quina manera va "descobrir" el Cap Foulweather. Lopez descriu paisatges, sensacions, emocions i et transporta amb una prosa poètica a èpoques passades de la mà d'altres personatges com Darwin o els colonitzadors espanyols i britànics.

Ens endinsa a l'Illa de Skraeling a tocar Groenlàndia on les tribus de l'Àrtic superior intentaven sobreviure a condicions climatològiques extremes. Ens descobreix com els Víkings el tenien com a lloc de peregrinatge a través de restes arqueològiques, construccions de pedra, trampes i barques abandonades que encara es conserven després de centenars d'anys.

Lopez també recorre les Illes Galápagos on el turisme ha crescut any rere any després dels fallits intents de molts panamencs de convertir-ho en un punt comercial en clau. Els seus volcans, la seva flora i la seva fauna peculiar impressionen l'autor i al lector a parts iguals.

Els darrers passatges de l'assaig Lopez es desplaça a Àfrica on estudia els orígens de l'home recollint restes arqueològiques dels primers homínids que van habitar a la terra mentre que remata viatjant a Austràlia a una presó on les colònies britàniques hi deportaven els seus delinqüents.

L'última parada és l'Antàrtida, una destinació àmpliament coneguda per l'autor que va publicar anteriorment el llibre "Sueños árticos" (també disponible a Capitán Swing) que si es vol aprofundir més és una lectura recomanada.