Hawaii Meteor

Títol: Hawaii Meteor
Autor: Jair Domínguez
Editorial: Tria Llibres
Compra aquest llibre
Et vas emocionar llegint "Els Ponts de Madison County"? La teva escriptora preferida és Anne Steele? T'agrada l'ordre, la retòrica i llegir textos plens de belles formules per a descriure una situació? Si has respòs que sí en alguna d'aquestes preguntes aleshores lamento informar-te que "Hawaii Meteor" no és el teu llibre.

Jair Domínguez presenta una esbojarrada aventura barreja de Road Movie i Gore amb una teranyina d'àmbit polític sobre la qual se sustenta el fil argumental de la mateixa: assassinar el rei d'Espanya i proclamar així la independència de Catalunya de forma unilateral. Quatre terroristes, cada un amb les seves peculiaritats està disposat a donar la vida per la causa -i en realitat, molts es queden pel camí-.

Domínguez fa gala de la seva destresa descriptiva i sovint et dóna més la sensació que estàs llegint el guió d'una pel·lícula que no pas una novel·la. També descobreixes marques i models de vehicles que segurament no hauràs sentit parlar en ta vida (o armes), tot plegat acompanyat en alguns compassos de banda sonora.

És un llibre divertit, entretingut en tota regla, però no és apte per a persones sensibles o aprensives. Vísceres, budells, trossos de cervell esmicolats, membres amputats, rostres destrossats per l'efecte d'un líquid corrosiu i espanyols trinxats a dojo abunden en cada capítol. En aquest sentit, recomano especialment el cinquè capítol del llibre (consta de 35 passatges), una autèntica prova de foc només apte pels lectors més valents.

Ets atrevit? Puges al Dragon Khan i t'adorms al primer looping? Tens estómac per veure Gandia Shore i no patir un ictus? Pixes cara la tramuntana? Aleshores sí, "Hawaii Meteor" es convertirà en el teu llibre de capçalera que t'endinsarà dins un món amb situacions imaginades per a molts però que Domínguez s'atreveix a plasmar en paper.

Com diria el propi Jair: "Que vagi de gust, gràcies, salut i porno gratis".