El periodisme que aquí no existeix

Títol: Advertencia razonable
Autor: Michael Connelly
Editorial: Alianza de Novelas
Pàgines: 392
ISBN: 9788413622293
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Torna un dels autors més prolífics de novel·la negra nord-americama amb una tercera entrega de la saga Jack McEvoy, un periodista audaç i amb un imant per als assassins en sèrie. Michael Connelly, l'autor de la popular saga Harry Bosch que ja porta cinc temporades a Amazon Prime, presenta "Advertencia razonable", una història sorprenent i addictiva que passa com un tornado entre les mans del lector.

En aquesta ocasió, McEvoy és acusat de l'assassinat d'una dona amb qui va tenir una aventura un any enrere. Poc triga el periodista en adonar-se que tot plegat forma part d'un entramat més gran amb moltes més dones mortes a mans d'un psicòpata misogin. Totes les víctimes tenen dues coses en comú; han realitzat estudis d'ADN per esbrinar el seu passat genealògic i, alhora, són addictes al sexe.

Connelly deixa clar al llarg de l'obra que, a més de novel·lista, és periodista. A diferència d'altres autors que s'atreveixen a escriure sobre la professió sense tenir-ne ni idea (vegis Javier Castillo o Carmen Mola), el nord-americà també deixa palès que el periodisme deixa molt que desitjar al nostre país. La figura del redactor investigador existeix en la "terra de les oportunitats" mentre que aquí no deixa de ser una utopia com els unicorns. Resulta gratificant observar (encara que sigui en ficció), com un reporter pot desfer una trama criminal anant de pista en pista com si es tractés d'un policia.

"Advertencia razonable" és un gran llibre que, per desgràcia, no t'ocuparà gaires hores de lectura. La història és tant elèctrica que es consumeix en temps rècord.