Superant el càncer a nivell psicològic

Títol: La esfera emocional del cáncer
Autor: Laura Valenciano
Editorial: Tébar Flores
Pàgines: 226
ISBN: 9788473607742
Compra aquest llibre

Durant dècades, el càncer ha estat una malaltia aterridora, tant, que ni se sol pronunciar el seu nom. No obstant això, actualment, gràcies als avanços en la detecció i els tractaments precoços, la supervivència ha augmentat significativament, donant als pacients una perspectiva vital favorable. Però cal no oblidar que el seu diagnòstic no solament suposa problemes físics, sinó que va acompanyat d'una alta presència de malalties psicopatològiques i símptomes com ansietat, depressió i angoixa emocional.

Amb el diagnòstic la vida canvia de manera sobtada, sentint temor i indefensió, a les mans de l'equip mèdic, personal sanitari i dels tractaments, generant incertesa sobre el futur. També ho sofreixen els seus familiars o afins, els qui, a vegades, no saben com ajudar al malalt i es poden veure desbordats per la situació.

Aquest llibre servirà de guia a pacients, acompanyants i professionals de la salut, acostant-los unes eines que els orientin a suportar satisfactòriament aquest camí, tenint en compte diferents qüestions. Què és el càncer, la seva afectació psicològica, com actuar en cas de tenir fills petits, la sexualitat en la malaltia, la religió i espiritualitat, problemes derivats com la depressió, ansietat o les idees suïcides o com afrontar la mort són només alguns dels conceptes que aborda el text.