Transformant els penediments en vides

Títol: La biblioteca de la medianoche
Autor: Matt Haig
Editorial: Alianza de Novelas
Pàgines: 336
ISBN: 9788413621654
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Pocs de nosaltres tenim oportunitat de viure de la manera que voldríem. Dia rere dia ens veiem obligats a prendre decisions, des de la més simple (quina roba em posaré avui) fins a la més complicada (canviar de feina) i tot plegat pot resultar aclaparador a la vegada que estressant. Matt Haig presenta una història sobre les decepcions, la depressió, el suïcidi i les segones oportunitats a "La biblioteca de la medianoche", un treball d'introspecció i descobriment que meravella i sorprèn a parts iguals.

Haig és un habitual a l'hora de publicar novel·les sobre aquesta temàtica i en aquesta ocasió presenta Nora Seed, una jove que ha arribat al límit cansada d'arrossegar-se en una vida que no l'omple. En un moment de gran crisi existencialista decideix prendre una decisió dràstica que la transporta a una espècie de purgatori en forma de biblioteca. Allà té oportunitat de repassar tots els penediments que ha acumulat al llarg de la vida;

"Que hauria passat si ara fos una estrella olímpica de la natació? O si m'hagués dedicat a la música? O sí hagués fet cas a aquell noi i ara fóssim casats?" Aquests són alguns dels penediments que Nora no només té oportunitat de recordar, sinó de viure en primera persona gràcies a la màgia de la biblioteca de la mitjanit.

L'autor desenvolupa un relat divertit, original i amb un missatge de rerefons que convida a meditar i reflexionar sobre el nostre estil de vida del que sovint reneguem sense motiu. Aquest no és un llibre d'autoajuda sinó més aviat un relat per a la renaixença. En cos i ànima.