''Bueno, bueno, bueno...''

Títol: Greenlights
Autor: Matthew McConaughey
Editorial: Libros Cúpula
Pàgines: 296
ISBN: 9788448028473
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Qui sigui coneixedor de la filmografia de Matthew McConaughey de ben segur està familiaritzat amb l'expressió "Alright, alright, alright,...", que va pronunciar a la pel·lícula "Movida del 76" (Dazed and confused) i que van esdevenir les seves primeres paraules davant una càmera de cinema.

"Greenlights" és la biografia d'aquest actor tot terreny on hi combina reflexions, poesia i narració d'una vida plena d'alts i... plans. Perquè McConaughey no ha tingut un sol "baix" al llarg de la seva fàcil, privilegiada i acomodada vida. Si bé és cert que la seva família no era rica i que els seus pares es van divorciar dues vegades i casar tres (entre ells mateixos) enmig de baralles i agressions físiques/verbals, el texà mai va patir les ires del seu progenitor.

L'autor relata els seus 50 anys de vida destacant com de guapo i popular era a l'escola i l'institut. Com va viure un any a Austràlia en un intercanvi de famílies organitzat pel Rotary Club (low cost, sí, sí), com va entrar a la universitat que li va donar la gana per estudiar Dret, com ho va deixar després per seguir estudiant Cinema (sempre amb el suport dels seus pares), com es va saltar les classes que va desitjar per anar a càstings i treballar (sempre li van dir que sí i mai se li va negar un paper), com va trobar a una dona meravellosa per tenir-hi fills (el seu major somni), com va viatjar a destinacions somniades (literalment),...

En fi, que aquesta no és una història de superació perquè Matthew McConaughey no ha tingut cap entrebanc en sa vida. El llibre, tanmateix, està ple d'anècdotes curioses i entretingudes que faran les delícies dels més megalòmans i, alhora, també s'inclouen poemes o múltiples reflexions filosòfiques sobre la vida i com fer-li front que l'autor ha redactat al llarg dels anys.

Però, sincerament, quin interès pot tenir l'enfoc d'una persona que tot li ha vingut de cara? Ah! Si sou grans seguidors veureu que les anècdotes que narra al llibre són les mateixes que ha explicat milers de milions de vegades en totes les entrevistes que li han fet, per tant, oblideu-vos de confessions exclusives i sucoses. Fins i tot en això aquesta és una obra "vainilla".