Ancians, geriàtrics, estafes i conspiracions

Títol: El manuscrito
Autor: John Gisham
Editorial: Plaza&Janés
Pàgines: 320
ISBN: 9788401026256
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- El prolífic John Grisham presenta la seva 39ena novel·la que se situa un cop més a l'illa de Camino, a l'est de Florida. És el segon treball de la saga que abandona la temàtica legalista per centrar-se en el món dels llibres robats i els misteris que envolten a un grup d'escriptors. En aquesta ocasió, "El manuscrito" narra l'assassinat d'un autor durant l'arribada de l'huracà Leo a mans d'un misteriós assassí. És aquest punt que focalitza tota l'acció a través de Bruce Cable que intentarà esbrinar qui és el responsable del crim.

Grisham presenta uns personatges antipàtics i egocèntrics que alienen al lector però que per contrapartida et focalitzen en el drama que l'escriptor liquidat havia descobert i plasmat en la seva darrera obra pòstuma. No seria bo entrar en detalls d'aquesta història secundària ja que es perdria la gràcia de tot plegat però sí que paga la pena comentar que farà les delícies de tots els amants de les conspiracions.

En alguns moments dona la sensació que la novel·la no acaba d'arrencar però senzillament és perquè Grisham s'ho pren en calma. La successió d'esdeveniments es fa de forma lenta però sense pausa, donant temps al lector de comprendre, processar i analitzar la polèmica presentada. "El manuscrito" (Camino Winds), és una història notable i molt recomanada per tots els que vulguin descobrir un nou registre del major autor de llibres de temàtica legal.