Un King inspirat en Shyamalan

Títol: Después
Autor: Stephen King
Editorial: Plaza&Janés
Pàgines: 320
ISBN: 8401027128
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Ja han passat gairebé 22 anys des de l'estrena de "El sexto sentido" de M. Night Shyamalan, un llargmetratge que va quedar gravat al cervell de milions de persones i, pel que sembla, també del de Stephen King. La seva darrera novel·la "Después" és una còpia exacta de l'argument del film on un nen pot veure les persones que han acabat de morir i comunicar-se amb elles.

No només l'argument és semblant, sinó que també apareix un ciclista mort en ple carrer de Nova York exactament igual que l'escena d'obertura de la pel·lícula on un jove Haley Joel Osment tremola al passar-hi pel costat dins el cotxe conduit per la seva mare. Podria semblar que King està prenent el pèl als lectors però malgrat les semblances aconsegueix dotar la narració d'una veu pròpia i un estil característic en els seus més de seixanta llibres publicats.

Jamie, el nen amb el peculiar do, narra en primera persona els detalls d'una infància marcada per aquest succés i els diversos cadàvers amb qui va entaular relació durant la seva vida. Alguns bellíssimes persones (o millor dit espectres) i d'altres posseïts per una maldat provinent de les tenebres més absolutes. La novel·la, de poca extensió, aconseguirà atrapar-te ràpidament, fugint de les clàssiques històries plenes de descripcions lentes que couen la història a bany maria. 

Si et desespera la lentitud de King present en la majoria dels seus llibres aquesta és una molt bona opció pels impacients i amants dels calfreds.