Criminalística noruega de precisió

Títol: El Regne
Autor: Jo Nesbø
Editorial: Reservoir Books
Pàgines: 624
ISBN: 9788418052033
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Els països nòrdics destaquen per la seva bellesa i la creença que no hi passa mai res. Amb tot, Jo Nesbø retrata una Noruega plena de personatges foscos, freds, cínics, cobdiciosos, egoistes i envejosos en el darrer treball "El reino" (disponible també en català per Grup62).

L'autor, conegut per la saga de Harry Hole, publica aquesta novel·la independent que desprèn electricitat a cada pàgina i enganxa de principi a fi. En un poblet de la Noruega més profunda habiten Roy i Carl, dos germans amb un passat carregat de violència i maltractaments que els marquen per sempre més. El seu esforç per a modificar el curs de la vida que els ha tocat protagonitzar per assolir el somni de construir un hotel de luxe es topa amb les intencions dels seus veïns que cometen l'error d'interposar-se en el seu camí.

Nesbø permet al lector fluir entre els nombrosos salts temporals amb una facilitat que no li és necessari indicar-los. L'atmosfera creada és de tal magnitud que en poques paraules ja pots deduir que l'autor ha avançat o retrocedit en la història. Sovint en una novel·la negra és habitual trobar-se amb que el crim perfecte no existeix però aquí, s'hi troben múltiples assassinats calculats fins al mil·límetre i el detall més insignificant.

"El regne" et posa els pèls de punta i tensa tots els músculs de tal manera que arribes a pensar que Noruega és la meca dels psicòpates. Aquesta és una lectura més que recomanable pels amants de la literatura carregada d'adrenalina.