Descobrint els Pirineus, de punta a punta

Títol: Lo mejor de los Pirineos
Autor: Jordi Monnner i Giacomo Bassi
Editorial: Lonely Planet
Pàgines: 474
ISBN: 9788408238164
Compra aquest llibre

L'editorial de referencia pel que fa a guies de viatge, Lonely Planet, amb centenars de títols publicats i més de 100 milions d’exemplars venuts ha fixat la seva mirada amb els Pirineus amb l'aparició de la nova guia "Lo mejor de los Pirineos, experiencias y lugares auténticos" que ja es troba disponible.

L'editorial ha posat el focus al Pirineu amb una nova guia de gairebé mig miler de pàgines on més d’un terç estan dedicades a Catalunya, mentre que també hi ha referències al Pirineu francès, Andorra, la zona aragonesa o Basca. Un dels autors, Jordi Monner,-que s'ha centrat en la besant catalana- diu que han concebut l’obra perquè el públic general pugui descobrir el Pirineu o ampliar-ne horitzons.

“La gent que tenia previst anar a l’Alt Pirineu hi aniran igualment i amb aquesta guia el que faran serà ampliar el focus. En comptes de fer les rutes de sempre faran noves sortides. Esperem que la guia pugui ser útil per a això", assenyala en declaracions a Catalunya Ràdio.

Per escriure sobre el Pirineu Monner ha viatjat durant un mes pel territori i li ha quedat aquesta sensació que ha plasmat a la guia. “Anava a mirar fonamentalment natura i la meva sorpresa va ser la gran quantitat de vida cultural que hi ha”, apunta l'autor.

En les seves pàgines també s'hi poden trobar referències sobre indrets on fer àpats, la vida cultural o bé la vida nocturna de cada zona, per tal d'ampliar el nombre d'activitats que s'hi volen fer. De la mateixa manera proposa circuits per persones que tenen intenció de fer una escapada de dos dies o bé aquells que s'hi vulguin estar gairebé una setmana.

El sector turístic de la zona celebra la publicació d’una Lonely Planet del Pirineu. De moment s’ha editat a Espanya i França i la marca estudiarà si la distribueix a d’altres països.