Una cursa de fons anomenada 'vida'

Títol: La vida il·lustrada
Autor: Lisa Aisato
Editorial: B de Blok
Pàgines: 192
ISBN: 9788417921286
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- La comprensió de la vida, el seu recorregut i l'etapa final abans de la mort és quelcom que ha preocupat durant generacions a milions de persones. Lisa Aisato presenta a "La vida il·lustraeda" el camí que recorre l'ésser humà des de l'etapa més tendra fins als darrers minuts de l'existència.

El llibre, dedicat al públic infantil a partir dels 7 anys, és també una bona eina per a adults que es troben descol·locats, perduts o desemparats en algun moment determinat. Cada una de les pàgines avança en la progressió vital on tothom s'hi pot veure reflectit. Amb ell pots recordar moments que creies haver oblidat per sempre, sensacions que pensaves no recuperaries i vivències que retornen com un llamp en una tempesta d'estiu.

Les il·lustracions que acompanyen els textos (frases curtes d'una força descomunal), són un compendi de diversos autors -entre ells Aisato- que mostren persones, en alguns moments grotesques però que, sota el traçat dur i horripilant, s'hi amaguen un conglomerat de sentiments on també t'hi pots veure reflectit.

L'obra està pensada per ser consumida lentament, perdent el temps en cada pàgina, assaborint els dibuixos, repetint les frases i deixant volar la ment per recrear llocs, moments i situacions. També és possible consumir tot el llibre en menys de cinc minuts, però no és gens recomanable. És possible que, al fer-ho, una sensació de vertigen s'apoderi dels teus sentits i pateixis un lleu atac d'ansietat. Si la vida és breu i passa ràpid, recórrer totes les etapes en un obrir i tancar d'ulls pot esgarrifar.

Una mostra, potser, de com d'acurat i encertats són els passatges que Aisato ha escollit a "La vida ilustrada" per a definir el nostre pas per aquest món.