Enamorat d'un terrorista

Títol: El zoo del Mengele
Autor: Gert Nygårdshaug
Editorial: Cossetània
Pàgines: 400
ISBN: 978-84-9034-953-3
Compra aquest llibre

Quan un veu les paraules "thriller ecologista" juntes li entren dubtes reals sobre el llibre que té al davant. El zoo del Mengele ve precedit per ser reconegut com el millor llibre nòrdic dels darrers 100 anys i que s'hagin venut prop de 500.000 còpies a Noruega ja et fa sentir més segur.

Tanmateix l'obra de Gert Nygårdshaug va ser publicada per primera vegada el 1988 i no és fins avui, 32 anys més tard, que s'ha traduït al català (Cossetània edicions i en castellà de la mà de Capitán Swing). Després de llegir les seves 400 pàgines en 5 dies un es pregunta "com és possible?".

El zoo de Megele és una fascinant aventura on el protagonista, Mino, veu com la seva família és exterminada a mans dels soldats contractats per una empresa petrolífera que arrasa la selva amazònica per tal d'extreure petroli. A partir d'allà, orfe i sense rumb, decideix abandonar el seu poble destruït i viurà un seguit d'aventures que modelaran com a un dels terroristes més sanguinaris del planeta. El seu objectiu: matar a tots els propietaris d'empreses o organitzacions que es dediquen a malmetre el medi ambient.

L'acció, que es desenvolupa al llarg de 12 anys, combina coneixements de botànica, flora i fauna amb costums indígenes i altes dosis de dilemes morals i ètics. El més important és el que el lector fa front als seus propis fantasmes i acaba posicionant-se a favor dels atemptats terroristes.

Mino forma part d'una trilogia que es completa amb Himmelblomsttreet i Afrodites basseng. Quan estaran traduïdes aquestes obres és un misteri però tant de bo sigui ben aviat.

(La versió en castellà del llibre es troba a l'editorial Capitán Swing)