Stella

Títol: Stella
Autor: Takis Würger
Editorial: Angle Editorial
Pàgines: 192
ISBN: 978-84-18197-18-5
Compra aquest llibre

Què pensaríeu si us digués que durant l'Alemanya nazi hi havia una jueva anomenada Stella Goldschlag que es dedicava a delatar als seus davant les SS? D'entrada sonaria sorprenent i quelcom terrible, digne de la novel·la de ficció més horripilant en molt de temps. Doncs resulta que és un fet real.

Takis Würger ha volgut recrear una polèmica que avui en dia encara arrossega la República Federal introduint com a personatge principal a Friedrich, un jove suïs de família adinerada que viatjarà a Berlín per descobrir de primera mà com és aquesta Alemanya nazi de la qual la seva mare sembla ser-ne una gran seguidora. Allà coneixerà una noia, Kristin, que amaga la seva veritable identitat i que el portarà a viure situacions d'extrema cruesa, traïció, egoisme i dolor.

El llibre plasma al llarg de la història diversos fragments de judicis o informes policials reals que els nazis feien contra els jueus per, posteriorment, enviar a camps de concentració. Aquest és el rerefons real de llibre que s'embolcalla amb una pàtina de romanticisme al desenvolupar la relació entre Friedrich i Kristin (Stella) però que en el fons és molt més que tot això.

La cruesa amb que Goldschlag va assenyalar els seus veïns, amics i familiars l'ha convertit en un monstre del que avui en dia encara se'n parla. Tanmateix, Würger, ha volgut mostrar una part més sensible del seu ésser interior, en constant batalla entre el bon fer i la supervivència.