Les comarques gironines discriminades

La retallada de les inversions anunciades per José Luis Rodríguez Zapatero comportaran un efecte negatiu a les nostres comarques, començant per les obres de la vergonya del desdoblament de la N-II. És imperdonable la situació d’aquesta obra, cada dia que passa el cost social i econòmic per tots els gironins i gironines puja d’esglaó.

No contents amb aquesta situació de greu discriminació per a les nostres comarques, la Conselleria de PTOP agreujarà la discriminació amb un nou peatge que ens afectarà greument. És tracta del increment de més d’un 30% del peatge de la C-31 a Palafolls que entrarà en vigor a partir del juliol, malgrat que aquest peatge es troba a les comarques de Barcelona, qui acabarà pagant el nou peatge seran els ciutadans de les comarques gironines; per dos motius evidents, per un costat PTOP ha signat un acord de rebaixes només amb els ciutadans del Maresme i per un altre qui utilitzarà més per entrar a l’autopista per aquest peatge seran els cotxes provinents de les comarques gironines. PTOP tindria que rectificar i no discriminar per raons d’orígens.

No podem acceptar que les inversions pel tren d’alta velocitat cobreixin les necessitats de les nostres comarques, l’alta velocitat és una inversió necessària i global, i no pot ser que amb aquesta excusa  és tapi el decreixement de les inversions a Girona. Aquesta és la realitat de les xifres, incontestable i cal exigir les corresponents responsabilitats.

El PSC gironí, guanyador de les darreres eleccions generals amb tres diputats no ha fet la feina, la seva nul·la presencia en el Congrés del Diputats és un clam, no pinten res, només cal veure les seves iniciatives parlamentaries, veure és un dir, perquè són tant poques les seves iniciatives que costa trobar-ne alguna de significativa. Aquesta és la realitat, poca feina i poca incidència del PSC a dins del Govern Espanyol a l’hora de decidir i prioritzar les seves inversions.