Temps de flors, temps de canvis a Girona

La primavera, la sang altera, i a les files socialistes alguna cosa és mou, caldrà comprovar fins on arriba tot plegat. Després de més de trenta anys de control del PSC per part de Joaquim Nadal, petites veus i amb molta prudència han obert el debat de la renovació cara les properes eleccions nacionals i municipals a Girona.

Els símptomes de fi de cicle i que per primera vegada es parli clarament de possible derrota socialista, ha encès moltes alarmes al carrer Nicaragua, a la seu central dels socialisme català, i aprofitant la renovació feta a la seva direcció nacional, algunes veus s’han atrevit a plantejar la substitució de Nadal i Pagans a les properes cites electorals.

Alguns nous dirigents del socialisme gironí i amb el suport de la direcció nacional han començat a plantejar la possibilitat de substituir Joaquim Nadal a les llistes per les properes eleccions al Parlament de Catalunya, els arguments els hi van a favor, la promesa feta per Montilla de renovació a les llistes, el desgast que provoca la gestió del Conseller Nadal, farcida de problemes, des de la no millora de rodalies Renfe malgrat el traspàs, passant pels incompliments de les inversions per part del ministeri presidit per José Blanco, estant provocant una revolta en silenci que obra la porta a una cara nova a les properes eleccions.

Quelcom semblant està passant dins dels socialistes a l’Ajuntament de Girona, consideren clarament amortitzada l’alcaldessa Pagans. Els canvis anunciats i que aquest diari va publicar en primícia la setmana passada amb la substitució de l’actual portaveu republicana a la ciutat, Cristina Alsina per Blanca Palmada està accelerant la pressa de decisions en la resta de partits. Si la capital barcelonina és important pel PSC, Girona és la seva joia de la corona, i sobretot perdre les dues ciutats seria un cop molt dur per la seva estratègia basada en el poder municipal.

Dues cites electorals que obren la porta a nous canvis en el panorama polític gironí, tot és obert i tot és possible, els gironins i les gironines en tindran la paraula.