'Falcon Crespo'

El serial sobre el nomenament de Xavier Crespo com a nou secretari de Seguretat Ciutadana va arribar ahir finalment a la seva fi. No ha estat necessari emetre un capítol especial de dues hores ni anunciar-ho a bombo i plateret. La notícia que Crespo no seria el nou secretari va arribar mitjançant un comunicat emès directament per l'alcaldia de l'Ajuntament de Lloret de Mar. L'actual batlle del municipi de la comarca de la Selva ha argumentat 'motius personals' per no ocupar el càrrec que el conseller d'Interior, Felip Puig, li va oferir mesos enrere, més concretament el 3 de gener. 

L'anunci, que va publicarAraGirona.cat en el seu moment, va representar l'inici d'un 'culebrot' amb tots els elements clàssics. En primer lloc teníem a l'interessat, Xavier Crespo, un alcalde que des de l'oposició han volgut desacreditar com a futur secretari argumentant que va ser investigat l'any 2007 per la sindicatura de comptes. D'altra banda teníem al conseller Felip Puig, que li va mostrar confiança en oferir-li el càrrec i, finalment, al president Artur Mas, que no va veure amb bons ulls que un home com Crespo fos escollit secretari (i menys sense ell donar-hi abans el vistiplau). 

A partir d'aquí es va iniciar un anar i venir de declaracions i contra declaracions. El govern dels millors va passar a ser 'el govern dels embolics' i tothom deia la seva sobre el 'cas Crespo'. Les tres aparicions del portaveu del govern, Francesc Homs, al finalitzar els Consells Executius sense la confirmació del batlle com a nou secretari van incrementar la rumorologia envers aquest assumpte. Fins i tot setmanes més tard el mateix president va qualificar-lo com un 'nomenament frustrat'. 

Amb tot, el que ahir va semblar ser una decisió presa per l'alcalde convergent podria no ser del tot així. Algunes fonts han confessat que va ser el mateix Artur Mas que va anunciar a Crespo aquest diumenge que no seria el nou secretari de Seguretat durant la inauguració de la ciutat esportiva de Blanes. Segons sembla, l'alcalde no comptava amb el suport del president per ser investit i entrar a formar part del seu 'govern dels millors'. 

Sigui com sigui Crespo finalitzarà la seva etapa com alcalde de Lloret de Mar i recuperarà la seva acta com a diputat, intentant centrar el seus esforços en desenvolupar una tasca positiva al Parlament de Catalunya.

Tot plegat sembla més propi d'un episodi de 'Falcon Crest', però sense glamour, vinyes ni acarnissades lluites de poder entre famílies benestants. Però tampoc li ha faltat gaire.