Recompensa a la perseverança

La creuada que van iniciar els ciutadans de Girona per tal de reclamar més informació sobre les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) van tenir ahir la seva recompensa. L'audiència pública forçada arran de les signatures presentades per les entitats ciutadanes i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) no va servir per resoldre tots els dubtes que tenien els veïns presents a l'acte. Tanmateix, els assistents van sortir amb un sabor agredolç al conèixer les propostes d'Anna Pagans (PSC) que sembla despertar d'una llarga letargia referent a les constants demandes dels veïns sobre el projecte del TAV. 

La socialista, amb un to conciliador, va admetre que el consistori havia desatès certes peticions fetes per alguns ciutadans queixosos amb les obres. Es va disculpar entonant un (petit) mea culpa i va anunciar la creació d'un fòrum ciutadà trimestral per debatre els grans projectes de ciutat. La fórmula de l'audiència pública també va semblar-li encertada, així que va proposar fer-ne una cada any entre els mesos de gener i març. La seva predisposició va despertar mirades de suspicàcia entre els presents. Pagans abandona la vida política una vegada finalitzi el seu mandat per passar el testimoni a Pia Bosch. Podria semblar que la seva intervenció d'ahir va ser un intent de cremar els darrers cartutxos de cares a la recta final de la seva carrera, carregant d'obligacions al futur Equip de Govern.

Tot plegat podria semblar lògic. Així i tot ens decantem més a pensar que les propostes són fruit al treball, de la tasca desenvolupada per un munt de persones anònimes que els darrers mesos s'han esforçat a fons per aconseguir la celebració de la primera audiència. Si bé és cert que la perseverança pot ser un arma de doble fil, en aquesta ocasió se n'ha obtingut recompensa. Només el temps dirà si tot plegat va valdre realment la pena o si les futures audiències i trobades del fòrum cívic aporten la informació que entitats, associacions i veïns han reclamat amb tanta insistència els darrers mesos.