Any nou, noves il·lusions

AraGirona.cat va néixer l'1 de març de 2010 amb l'objectiu de crear un format de periodisme de proximitat. Amb Internet com a únic canal de transmissió vam iniciar la nostra singladura per tal d'intentar apropar als ciutadans la informació més rellevant i amb la màxima rapidesa possible. No comptem amb la plantilla més gran de la demarcació ni tenim els millors recursos, tampoc som destinataris de subvencions milionàries però, tanmateix, intentem oferir un servei gratuït als ciutadans amb la màxima qualitat i eficiència. 

La línia editorial d'AraGirona.cat denota un perfil sobiranista, catalanista i amb mires independentistes. Aquest fet però, no significa que les nostres informacions passin cap mena de filtre, és més, totes les veus hi tenen cabuda. Un passatge de l'apòstol Juan (8:32) apuntava que 'la veritat us farà lliures' i aquesta és la nostra principal doctrina.

Els darrers mesos hem vist com el ritme de lectors augmentava de forma considerable. El primer mes de vida d'AraGirona.cat es va registrar una mitjana de 640 lectors al dia, per acabar l'any amb 2.500 visitants únics i amb pics de fins a 4.000 usuaris. Al llarg d'aquests mesos s'han publicat 1.953 notícies, 2.815 imatges, 180 vídeos i 222 àudios. També comptem amb una pàgina a Facebook on tothom s'hi pot subscriure i rebre al seu mur les notícies a l'instant, com també un servei de RSS, un compte de Twitter i un butlletí electrònic per a rebre els titulars cada dia al correu.

En aquests nou mesos també hem donat diverses exclusives; el nomenament de Carme Capdevila com a cap de llista per Girona a les eleccions al Parlament, el relleu d'Anna Pagans com a candidata a l'alcaldia de mans de Pia Bosch, la ratificació de Iolanda Pineda com a candidata novament a l'alcaldia de Salt o també l'aparició de Blanca Palmada com a número 1 d'ERC a les eleccions municipals en substitució de Cristina Alsina. AraGirona.cat també ha estat capaç de generar debat, per exemple amb el tema de la prostitució a la carretera fruit d'un treball d'investigació on Google Street View n'era el protagonista. No només això, Wikileaks també ha estat centre d'estudi a la redacció i, d'aquesta manera, fórem els primers de publicar les opinions de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, sobre la llei del cinema català que posteriorment va generar un important debat a nivell nacional.

Amb la mirada posada a l'horitzó esperem aquest 2011 poder seguir aportant informació sobre els fets més destacats que tenen lloc a les comarques gironines amb el mateix rigor i il·lusió que aquests darrers nou mesos. Nosaltres treballarem perquè així sigui i esperem que vosaltres podreu seguir aquí per llegir-ho.