Aires de canvi a Girona

Una enquesta publicada ahir pel diari 'Ara' donava l'alcaldia de Girona al grup de Convergència i Unió (CiU) a les properes eleccions municipals, fet que suposaria la caiguda del Partit Socialista de Catalunya (PSC) després de 32 anys al capdavant del govern municipal. El portaveu convergent, Carles Puigdemont, ja ha valorat aquestes dades i li ha donat una importància relativa. D'una banda s'ha mostrat 'satisfet' i 'content' mentre que per un altre part ha volgut fer una crida a la calma. Òbviament la notícia que Anna Pagans pugui esdevenir d'aquí sis mesos la gran derrotada de les eleccions municipals a Girona ha generat un flux d'eufòria continguda entre les files convergents. CiU passaria, segons l'enquesta, de 6 a 9 regidors, registrant un important increment davant una davallada de vots socialistes que podrien perdre fins a dos edils, de la mateixa manera que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Caldria però analitzar quin és el motiu d'aquests resultats. No és possible extrapolar la política d'àmbit parlamentari als ajuntaments, malgrat Girona compti amb un tripartit semblant al que es va crear a la Generalitat. Puigdemont ha volgut fer-se seu d'alguna manera aquests resultats assegurant que són fruit del treball aplicat, un treball que al seu entendre ara cal 'multiplicar'. Ningú pot negar que el convergent porta més de 30 anys a l'oposició intentant treballar per la ciutat i garantir que CiU governi però, fins a quin punt aquest treball ha estat valorat pels ciutadans?

El consultor en estratègia electoral, política i empresarial, Pau Canaleta, va assegurar el passat mes de juliol en una entrevista a AraGirona.cat que 'Anna Pagans té un problema', ja que 'a Girona hi han aires de canvi'. Segons Canaleta, la socialista hauria de treballar els propers mesos per tal de fer visualitzar als ciutadans la feina feta i unir la seva persona a un model d'èxit com ho ha estat la ciutat de Girona. Malauradament Pagans no sembla estar gaire predisposada a fer això i la seva incapacitat per atribuir-se les obres dels darrers trenta anys socialistes l'aboca a una més que provable derrota.

CiU ha sortit victoriós de les darreres eleccions parlamentaries atribuint-se aires de canvi. De cares a les properes eleccions municipals els aniria bé aprofitar els cartells de la campanya de novembre, a Girona els hi poden tornar a fer servei.