La legalitat i la moralitat de Begur

La Festa Major de Begur (Baix Empordà) va celebrar dins els seus actes un correbou infantil programat pel divendres 30 de juny. Segons va assegurar dies abans el regidor de Festes, Marià Renart, aquest era un acte "totalment legal". És clar que un home disfressat de bou, amb banyes de plàstic, corrent dins un recinte tancat, no pot ser considerat com il·legal de cap de les maneres. Tanmateix, què hi ha de la moralitat?

Els infants en edat de creixement passen per un moment en que se'ls han d'inculcar coneixements però també valors. L'Ajuntament de Begur ha decidit fer-se el cec en aquest aspecte i permetre que els més menuts s'aventurin dins el món del maltractament animal. Armats amb papers de diari enrotllats, es van encarar al fals bou i córrer darrera seu colpejant-lo.

Per descomptat que en aquell moment no s'estava perpetrant cap maltractament animal però, tanmateix, qui diu que una acció com aquella no introdueix als infants dins un acte permissiu i el dota de normalitat? El que hom aprèn de petit li serveix per a afrontar el futur. El defineix com a persona.

El consistori ha demostrat una gran inconsciència, manca de sensibilitat, irresponsabilitat i cinisme al permetre una activitat d'aquest tipus. Els seus governants els caldria prendre bona nota de tot plegat i preocupar-se més per la moralitat dels seus actes a més de la legalitat.