Més flors, sí, però on?

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, va voler sortir ahir al pas de la recent polèmica sobre la manca de plantes al "Temps de Flors" d'enguany que ha generat controvèrsia i crítiques abundants.

En aquest sentit, Plana va explicar que enguany hi havia un 10,2% més de flors que en l'edició de l'any passat. No posarem en dubte aquestes dades ja que, és cert, moltes exposicions estaven plenes de flors i altres plantes. Tanmateix, la gran majoria eren a l'interior de recintes on era necessari fer cues (en alguns casos de més d'una hora) per a poder-les veure. Aquells indrets emblemàtics de la ciutat com la Catedral o el pont de Peixateries Velles, brillaven per la seva absència. Cas a part és el pont de Sant Agustí, que es va omplir de banderes i plafons amb fotografies del Girona Futbol Club que generava una immensa vergonya aliena.

És aquest el motiu principal pel qual s'han originat tantes queixes. No pot ser que aquests espais públics de màxima concurrència no tinguin flors. Caldria que de cara a la propera edició es marqués un percentatge mínim de presència de flors en cada un dels espais per evitar la mala premsa que s'ha generat. De la mateixa manera, seria bo prohibir (sí, prohibir), utilitzar elements com el plàstic. Un dels materials més contaminants i de difícil eradicació una vegada han entrat en contacte amb el medi ambient. No és lògic que mentre als supermercats cal pagar per una bossa feta amb petroli, al "Temps de Flors" te'n trobis fins a la sopa. O millor dit, en cada pètal.