Setmana gran

Després d’un cap de setmana triomfal per a tots els barcelonistes, amb victòria a Madrid inclosa i davant tota la caverna d’interessos espanyols reunida a la llotja del Bernabeu, plena de 'jerarques madrilenys de la formigonera, reis de l’obra pública i vividors del pressupost estatal', com bé defineix Gonzalo Baratech a l'AVUI, ens arriba -segons alguns- la setmana gran de l’Estatut.



Aquesta setmana s’ha anunciat a bombo i plateret un ple del Tribunal Constitucional espanyol per intentar, entre altres coses, aprovar una sentència definitiva sobre l’Estatut de Catalunya -l’Estatut ja retallat i no pas el que va sorgir de la majoria del Parlament de Catalunya. Ara caldrà veure si els membres del Tribunal tenen la valentia de matar l’Estatut i fer-ho públic o voldran seguir especulant i deixar passar les properes eleccions nacionals.



Facin el que facin aquest país necessita un full de ruta clar i ple d’ambicions nacionals. L’etapa autonòmica ha estat liquidada per l'Estat espanyol que no accepta les diferències, però la liquidació de l’Estatut és a la vegada una oportunitat per Catalunya. Ara cal que els polítics tinguin la valentia de liderar el camí de la nostra llibertat.



Si després de veure com ens tracta Espanya alguns encara segueixen pensant que és possible continuar com fins ara, és que la seva prioritat no és aquest país. La ciutadania demana respostes contundents i unitàries per part de tots aquells que volen anar molt més enllà, ara és l’hora de posar totes les cartes a sobre la taula i parlar amb Espanya de tu a tu. Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.



Ara no és el moment dels personalismes ni de les diferències de petit format. Ara és l’hora de pensar en el nostre país, ja tindrem temps per discutir el model. Les consultes sobre la independència, que s’estenen com una taca d’oli i que el proper 25 d’abril portaran a les urnes a milers de persones, exigeixen una classe política que aposti clarament per un pas endavant, que el poble parli i la classe política acati d’una vegada per totes la voluntat de llibertat d’aquest poble que constata que l’Estatut és mort, i que ara és l'hora del dret a decidir.