La regidora del PP a Palamós estripa el carnet del partit per la repressió de l'Estat

Vanessa Mányik assegura que sent "una profunda decepció"

"Durant quatre anys he estat exercint el càrrec de regidora del Partit Popular al meu municipi, Palamós, i ho he fet a consciència, amb un escenari complicat". Així comença l'escrit que la regidora Vanessa Mányik, ara ja no adscrita, ha adreçat a l'Ajuntament per fer-los saber que abandona el grup del PP al consistori.

Mányik recorda que, ja d'entrada, "sovint aquests anys han estat complicats". No només perquè debutava en política, sinó també perquè va viure el 9-N i, actuant en contra de la disciplina de partit, va decidir no recolzar la Llei de l'Avortament. "Hem passat moments de tot, com tots els companys de partit, però malgrat això, hem fet camí defensant una idea de partit en la qual, personalment, he cregut per sobre dels 'qui'", explica la regidora a l'escrit.

Ara, però, assegura Mányik, aquesta idea de partit ja no la comparteix. A la carta, la regidora explica que aquestes últimes setmanes "han estat difícils" i lamenta "no haver vist actitud" per part del govern estatal, "a qui fins ara he defensat", per intentar desencallar el conflicte amb Catalunya. Mányik diu que ha viscut amb "profunda decepció" l'estratègia de la por i les actuacions de la Moncloa davant l'1-O, emparant-se sempre en la legalitat per justificar-les.

"Crec que no s'han pres les mesures resolutives pròpies d'un govern que presumeix defensar la llei", diu la regidora, criticant que el "Dura lex, sed lex" (en llatí: Llei dura, però al capdavall llei) no era de rebut, i que només ha fet que fomentar "la tensió a Catalunya". Mányik criticat que l'executiu de Rajoy hagi entrat "en el terreny de la por" i diu que, al capdavall, allò que s'ha fet és fomentar l'independentisme "fins i tot en aquelles persones que no volien anar a votar".

"Por a perdre el dret a expressar"

"El descontent i les tensions que hem viscut han passat ja de defensar un referèndum amb un sí o un no a la independència sinó a voler votar pel sol fet de no sotmetre's, per la por a perdre fins i tot el dret a expressar...", recull la carta. La fins ara regidora del PP lamenta, a més, que els ja cèlebres crits de l'"A por ellos" s'han sumat al clima viscut, i es pregunta qui són aquests "Ellos". "Els pares? Els germans? Els amics? Els fills de tant que coneixem i estimem?... I potser ens oblidem que els fills d'aquests "Ellos" també són els nostres", recull Mányik.

La regidora diu que ja no pot sortir "a defensar tot això". Vanessa Mányik admet que, des del seu punt de vista, el referèndum no tenia cabuda a la Constitució, "però per altra banda hi ha un sentiment, que potser no comparteixo, però que existeix; persones que em vinculen més que no em separen". "I no puc girar la cara i mirar cap a una altra banda fent veure que no m'importa", subratlla a la carta.

Per això, davant de la "NO resolució en cap cas per part de cap bàndol, tensió i decepció", Vanessa Mányik ha decidit renunciar a seguir formar part del grup del PP a l'Ajuntament de Palamós. Diu, però, que mantindrà l'acta i passarà a ser no adscrita, perquè va "jurar un compromís" al seu municipi, i el mantindrà fins al final del mandat.