El petit comerç de Girona proposta un ''Black Friday sostenible'' sense descomptes però amb xecs regal

La campanya anirà del 22 al 29 de novembre

L’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, entitat que representa de manera majoritària el petit comerç de la ciutat, ha impulsat la campanya “Black Friday Sostenible”, amb què es vol fomentar el consum responsable i de proximitat en la jornada prèvia a les compres de Nadal.

Es tracta d’una campanya amb què l’associació de comerciants vol trencar amb la compra “compulsiva” que proposa aquesta diada, més pròpia de les grans superfícies i plataformes de venda per Internet, i guanyar terreny en el consum “assenyat i local”.

Durant la campanya, que anirà del 22 al 29 de novembre, el comerç adherit a la proposta no farà descomptes “Black Friday”, sinó que regalarà un xec regal de diners per la compra realitzada durant aquests dies. Aquest cupó, amb un import a criteri de cada establiment, s’aplicarà com a descompte en la propera compra del client en el mateix comerç fins el 31 de desembre. La idea és fugir de la venda “d’ara o res” per promoure un “consum pensat” i crear experiències de compra amb què la clientela se senti “premiada i ben tractada” al comerç de proximitat.

La representant dels comerciants, Mercè Ramírez de Cartagena, explica que la idea és donar la volta al concepte “Black Friday“ per adaptar-lo al “nostre sector i territori amb una visió més sostenible de l’activitat comercial durant aquesta època”. “Creiem que així hi guanyarem tots, el comerç, el consumidor i la ciutat”, subratlla Ramírez de Cartagena.